Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot pääkuva

Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot

Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot

Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot sijaitsevat Liperin kirkonkylällä ja Viinijärvellä. Asunnot ovat rivitaloasuntoja. Viinijärvellä asuntoja on myös Palvelutalo Neliapilassa. 

Liperin kirkonkylän esittely sisältö

Koti Liperin kirkonkylällä


Liperin kirkonkylällä asut vesistöjen ja peltomaisemien äärellä. Kirkonkylän vapaat tontit sijaitsevat lähellä esimerkiksi koulua, päiväkotia ja terveysasemaa. Harrastusmahdollisuuksia on kaikenikäisille.  
Liperin noin 2000 asukkaan kirkonkylässä on hyvät peruspalvelut, kuten päiväkoti, koulukeskus, terveyskeskus, pankki, apteekki ja nuorisotalo. Leipäpitäjän maukasta luomu- ja lähiruokaa on saatavilla läheltä.

Kirkonkylän vapaat tontit ovat aivan palveluiden äärellä: välimatkaa on muutamasta sadasta metristä kahteen kilometriin. Matkaa Joensuuhun on vain 26 kilometriä ja Ylämyllylle 13 kilometriä.

Liikuntaa harrastavalle kirkonkylällä on monia vaihtoehtoja, muun muassa frisbeegolf-rata, tennis- ja beachvolleykenttä, uimaranta, valaistu latu, jääkiekkokaukalo, kuntosaleja ja urheilukenttiä. Kesäisin kirkonkylällä toimii tanssilava, joka kutsuu pyörähtelemään parketille. Kirkonkylällä on aktiivista hevosharrastustoimintaa, ja Riihilammen alueella on harjoitusravirata.

Kulttuuritoiminta on vilkasta, ja kyläyhdistystoimintaa pyörittää Pro Liperi ry. Penttilän museoalueella on kesäaikaan paljon näyttelyitä ja tapahtumia.

Kirkkorannan venesatamasta pääset veneilemään viehättävään saaristoon tai vaikka aina Saimaalle asti.

Rantaravintolassa pidät hauskaa kesätapahtumissa ja ihailet Kirkkolahden järvimaisemia.

Viinijärven esittely sisältö

Koti Viinijärven taajamassa

Viinijärven taajama on viihtyisä noin 1000 asukkaan asutuskeskus Viinijärven rannalla. 
Viinijärven taajama sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella rautatien ja Kuopiontien tuntumassa. Matkaa Joensuuhun on noin 30 kilometriä, Ylämyllylle 18 kilometriä, Liperin kirkonkylälle 20 kilometriä ja Outokumpuun 16 kilometriä. Kylän läpi virtaa Taipaleenjoki.

Viinijärvellä on hyvät peruspalvelut. Vapaana olevista tonteista noin 1–1,5 kilometrin säteellä ovat alakoulu ja esiopetus, kirjasto, päiväkoti, terveysasema ja nuorisotalo. Lähellä on myös kauppoja, pankki, apteekki ja kahvila. Lähituottajilta voit hankkia paikallisia tuotteita.

Liikuntaharrastuksiin on hyvät puitteet. Viinijärvellä on muun muassa kuntosali, hiihtolatu, ulkojää sekä pesäpallo- ja tenniskenttä. 

Viinijärven kulttuuripalvelut ovat erityisen monipuolisia, siitä pitää huolen Taipaleen kulttuuriviikko ja Valistustalon lukuisat tapahtumat. Kyläyhdistystoimintaa vetää Viinijärven kyläyhdistys.

Puhdas luonto ja vesistöt houkuttelevat uimaan, kalastamaan ja veneilemään.

Taipaleenjoki sopii erinomaisesti onkimiseen ja melontaan. Metsissä risteilee polkuja ja ulkoilureittejä, ja marja- ja sieniapajat odottavat löytäjiään!

SOME painikkeet

Innehållspresentatör

Sivu arviointi ja palaute