Uudelle asukkaalle pääkuva

Навигационная цепочка

Uudelle asukkaalle, pääotsikko, sisältö

Uudelle asukkaalle

Milloin saat avaimet tai miten varaat saunavuoron? Tältä sivulta löydät tiivistä tietoa Liperin vuokratalojen asukkaille.

Uudelle asukkaalle, leipäteksti, sisältö

Vakuusmaksu

Kun sinut on valittu asukkaaksi, sinun tulee maksaa ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista kuudensadan (600) euron suuruinen vakuusmaksu. Lähetämme vakuusmaksusta laskun, joka tulee suorittaa eräpäivään mennessä. Vakuusmaksu on takuu siitä, että sitoudut pitämään huolen vuokrasopimuksen mukaisista velvollisuuksistasi.

Palautamme vakuusmaksun vuokrasuhteesi päätyttyä, mikäli kaikki vuokrasuhteen velvoitteet on suoritettu asianmukaisesti. Vakuusmaksulle ei makseta korkoa.

Huomioithan, että vakuusmaksua ei voi käyttää viimeisen kuukauden vuokranmaksuun.


Vuokrasopimus

Teemme asukkaaksi valitun kanssa kirjallisen vuokrasopimuksen. Sopimus tehdään kahtena kappaleena ja pääsääntöisesti toistaiseksi voimassaolevaksi. Allekirjoittaessaan sopimuksen vuokralainen tai vuokralaiset sitoutuvat noudattamaan lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta, vuokrasopimuksen ehtoja ja muita yhtiön asumiseen liittyviä ohjeita. 

Mikäli vuokralainen on alaikäinen, vuokrasopimuksen allekirjoittaa myös huoltaja.


Muuttopäivä

Lain mukaan muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä.


Avaimet

Ylämyllyn alueen asuntojen avaimen saat Liperin vuokratalojen asiakaspalvelusta arkisin klo 10-13, muina aikoina sopimuksen mukaan. Liperin ja Viinijärven asuntojen avaimet saat kyseisen alueen kiinteistönhoitoyhtiöltä. 

Otathan henkilöllisyyspaperit mukaan avaimia hakiessa. Mikäli avain katoaa, ilmoita siitä heti Liperin vuokratalojen asiakaspalveluun. Laskutamme asukkaalta kadonneen avaimen ja myös mahdollisen lukkojen uudelleen sarjoittamisen.


Osoitteenmuutos, sähkösopimus ja kotivakuutus

Ennen kuin muutat asuntoon, muistathan tehdä sähkösopimuksen ja osoitteenmuutoksen. Voit itse valita haluamasi sähköyhtiön. Muista ottaa myös kotivakuutus irtaimistosi suojaksi. Yhtiö on vakuuttanut vain rakennuksen ja siihen kiinteästi liittyvät rakenteet.


Autopaikka ja saunavuoro

Voit varata saunavuoron ja autopaikan Liperin vuokratalojen asiakaspalvelusta. Molemmat maksut maksetaan vuokranmaksun yhteydessä. Mikäli maksut puuttuvat viitepankkisiirrosta, lisää maksu itse laskuun. Autopaikan hinta on 10 €/kk ja saunavuoron 15 €/kk.

Saunavuorot ovat vakiovuoroja, mikä tarkoittaa, että maksu on suoritettava, vaikka jollakin viikolla et käyttäisikään vuoroasi.

Autopaikan avaimen saat kiinteistöhuollolta. Pidä lämmitystolppa aina lukittuna ja poista lämmityskaapeli tolpasta, kun autosi ei ole lämmityksessä.  Näin ehkäistään tolpan väärinkäyttö ja lämmityskaapelin vaurioituminen esimerkiksi lumitöiden takia. Kun haluat irtisanoa saunavuorosi ja/tai autopaikkasi, ota yhteyttä Liperin vuokratalojen asiakaspalveluun. Palauta autopaikan avain joko toimistollemme tai kiinteistöhuollolle.
 

Katso myös Tietoa asukkaalle -sivulta vuokralaisen ja vuokranantajan vastuualueet.

Публикатор

SOME painikkeet