Tietoa asukkaalle pääkuva

Навигационная цепочка

Tietoa asukkaalle, pääotsikko, sisältö

Tietoa asukkaalle

Täältä löydät tiedot, miten vuokranmaksu hoidetaan ja miten vastuualueet jakautuvat Liperin vuokrataloilla. Katso myös täältä, kehen olla yhteydessä, jos ongelmia tai kysyttävää ilmenee.

Asukastieto, leipäteksti, sisältö

Vuokranmaksu

Vuokran ja muiden maksujen eräpäivä on kuukauden viides (5.) päivä. Suorita maksut vuokranantajan pankkitilille käyttäen laskulla olevaa viitenumeroa. Näin maksu kohdistuu oikeaan kohteeseen. 

Mikäli vuokralainen laiminlyö vuokranmaksua, ryhtyy yhtiö perintätoimiin. Maksamattomista vuokrista ja muista maksuista haetaan käräjäoikeudelta häätö- ja perintätuomio ja se toimitetaan ulosottoon täytäntöön pantavaksi. Tästä on seurauksena myös asunnon menetys ja häiriömerkintä luottotietoihin. 

Olethan heti yhteydessä meihin, mikäli tiedät, että vuokranmaksuusi tulee ongelmia. 

Ilmoitamme vuokran muutoksista asukkaalle kirjallisesti kaksi kuukautta ennen muutosajankohtaa. Uusi vuokra tulee voimaan kesäkuulta alkaen, mikäli muutoksia tulee.

 

Asunnosta huolehtiminen

Allekirjoitettuasi vuokrasopimuksen sitoudut pitämään asunnosta hyvää huolta. Asuntoon ei saa tehdä mitään korjaus- ja muutostöitä. Tarvittavista korjauksista tulee olla yhteydessä vuokranantajaan.

Ilmoita havaitsemistasi vioista ja puutteista heti vuokranantajalle tai kiinteistöhuollolle. Tällaisia ovat muun muassa vesivuodot ja rikkonaiset sähkölaitteet. Olet korvausvastuussa, jos aiheutat huolimattomuudellasi vahinkoa huoneistolle tai kiinteistön rakenteille.

 

Tupakointi

Huoneistoissa ja yhteisissä tiloissa tupakointi on ehdottomasti kiellettyä. Tupakointi ko. tiloissa kielletään vuokrasopimuksessa. 

Järjestyshäiriöt

Yhtiöllä on järjestyssäännöt, joita kaikkien asukkaiden tulee noudattaa. Mikäli järjestyshäiriötä esiintyy, pyri ensin keskustelemaan häiriön aiheuttajan kanssa. Mikäli tämä ei tuota tulosta, sinun tulee tehdä kirjallinen valitus perusteluineen vuokranantajalle.

Mikäli tilanne vaatii virka-apua, soita suoraan poliisille ja ilmoita tästä myös Liperin vuokratalojen asiakaspalveluun.

Häiriöilmoitukset ja muut ei kiireelliset ilmoitukset tulee tehdä kirjallisesti:

 

Vastuun jakautuminen ja järjestyssäännöt

 

Tästä löydät tiedot, kuinka vastuut jaetaan vuokrataloyhtiön ja asukkaan kesken sekä yhtiön järjestyssäännöt.