Kirkonkylän asunnot pääkuva

Liperin kirkonkylän esittely sisältö

Koti Liperin kirkonkylällä


Liperin kirkonkylällä asut vesistöjen ja peltomaisemien äärellä. Kirkonkylän vapaat tontit sijaitsevat lähellä esimerkiksi koulua, päiväkotia ja terveysasemaa. Harrastusmahdollisuuksia on kaikenikäisille.  
Liperin noin 2000 asukkaan kirkonkylässä on hyvät peruspalvelut, kuten päiväkoti, koulukeskus, terveyskeskus, pankki, apteekki ja nuorisotalo. Leipäpitäjän maukasta luomu- ja lähiruokaa on saatavilla läheltä.

Kirkonkylän vapaat tontit ovat aivan palveluiden äärellä: välimatkaa on muutamasta sadasta metristä kahteen kilometriin. Matkaa Joensuuhun on vain 26 kilometriä ja Ylämyllylle 13 kilometriä.

Liikuntaa harrastavalle kirkonkylällä on monia vaihtoehtoja, muun muassa frisbeegolf-rata, tennis- ja beachvolleykenttä, uimaranta, valaistu latu, jääkiekkokaukalo, kuntosaleja ja urheilukenttiä. Kesäisin kirkonkylällä toimii tanssilava, joka kutsuu pyörähtelemään parketille. Kirkonkylällä on aktiivista hevosharrastustoimintaa, ja Riihilammen alueella on harjoitusravirata.

Kulttuuritoiminta on vilkasta, ja kyläyhdistystoimintaa pyörittää Pro Liperi ry. Penttilän museoalueella on kesäaikaan paljon näyttelyitä ja tapahtumia.

Kirkkorannan venesatamasta pääset veneilemään viehättävään saaristoon tai vaikka aina Saimaalle asti.

Rantaravintolassa pidät hauskaa kesätapahtumissa ja ihailet Kirkkolahden järvimaisemia.

Innehållspresentatör

Sivu arviointi ja palaute